Karamellise glasuuriga porgandimuffinid
umbes 15 muffinit
Tainas:
2 muna
200 g porgandeid
1,5 dl suhkrut (nt. Hele muscovado) või mett
80 g tatrajahu
120 g täisterajahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
100 g võid
50 g purustatud metsapähkleid
2 tl apelsinimahla
Glasuur:
2 dl tumedat suhkrut (nt. Hele Muscovado)
2 dl vahukoort
Koori ja riivi porgandid hästi peeneks pudiks. Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks. Sega kokku kuivained ning lisa need koos eelnevalt sulatatud võiga ettevaatlikult munasegule. Lisa riivitud porgandid, pähklid ja apelsinimahl. Sega tainast võimalikult vähe, et muffinid kuivad ei jääks. Jaota tainas muffinivormidesse ning pane 175 kraadisesse ahju umbes 30 minutiks.
Kui koogikesed on ahjus valmista glasuur: pane potti vahukoor ja suhkur. Hoia tasasel tulel 10-15 min, kuni segu pakseneb. Jahuta.
Kui muffinid on muutunud mõnusalt pruuniks, võta need ahjust välja. Kata koogikesed glasuuriga ning aseta veidikeseks ajaks külmikusse tahenema. Serveeri.
Kasutatud toiduained |
Vormis muffinid |
Glasuuriga kaetud ja serveerimiseks valimis koogikesed |
Tatrajahu,
kaneel ja kardemon andsid muffinitele pehme vürtsikuse, glasuur
tasakaalustas seda hästi ning andis mõnusa karamellisuse. Pähklid
sobisid muffinitesse ja piisav küpsetamine tegi need mõnusalt
krõbedaks. Glasuuris kasutasin vahukoort, kuna ma pole leidnud veel
midagi sellist, mis oleks vahukoorest tervislikum ning suudaks seda
asendada.
Minu meelsest tundusid ilma glasuurita muffinid veidike
kuivavõitu. Seega pange koogikestele parajalt glasuuri, see muudab muffinid mahlasemaks.
Rohkem informatsiooni muffinite tervislikustamiseks: http://toidutare.ee/toidust/kokakool/v%C3%B5tted/1921E/
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar