Tulekul on
sõbrapäev! Tahtsin selleks valmistada midagi, mida saaksite sel
päeval enda külalistele ning ka iseendale pakkuda, midagi
tervislikku ja sõbralikku. Selleks valmistan šokolaadikorvikesed, mille sisse läheb mangokreem ja kaunistuseks vaarika puru (maasikahooajal soovitan kindlasti värskeid maasikaid). Magustoidu tervislikkusest: tume šokolaad on mõõdukas koguses alati kasulik. Mango kui puuvili sisaldab vitamiine, sel on vähivastane toime, parandab silmanägemist, soodustab seedimist ja kaalukaotust, ideaalsed tervislikuks näksimiseks. Kõige parem on kasutamiseks ikka päris mango, mitte poest ostetud mangopüree, aga teades, et Eestimaal pole see just kõige tavalisem vili, siis sobib kreemi tegemiseks ka pakendatud mangopüree.
Mangokreemiga täidetud šokolaadikorvid
umbes 8-10 korvikest
Korvid:
250 g tumedat šokolaadi
(nt. Fazeri tume blockšokolaad)
Kreem:
2 küpset mangot
(nende puudumisel nt, Bonne mangopüreed)
2 muna
2 spl 82% võid
noaotsaga soola
veidi sidrunimahla
Sulata šokolaad. Soovitatavalt kasuta paberist muffinivorme ja need aseta kuju säilitamiseks kummist või plekist muffinivormidesse. Kata muffinivormide küljed ja põhi ühtlase šokolaadi kihiga, vatasel juhul jäävad vormi augud ning need tulevad nõrgad. Aseta tunniks sügavkülma tahenema. Võta välja ning pane ühtlaselt peale teine šokolaadi kiht, nii et kõik vähem šokolaadised kohad saaks ka kaetud. Aseta uuesti tunniks sügavkülma. Kui vormid on tugevad, siis aseta need jällegi sügavkülma ootele ning alusta mangokreemi tegemist. Kui vormides on aga veel auke või nõrku kohti, siis kata need ka kolmandat korda šokolaadiga ja pane külma.
Mangokreemi jaoks püreesta mangod. Pane või potti sulama, sulanud võile lisa mangopüree, sool ja sidrunimahl. Kuumuta keemiseni ja tõsta pott tulelt, lase paar minutit jahtuda ning seejärel vispelda sisse munad. Vähenda pliidi kuumus miinimumini ja kuumuta pidevalt vispeldades umbes 4-5 minutit, kuni segu pakseneb. Kui kreemis leidub veel suuremaid mango tükke, siis võta appi saumikser ning mikserda umbkaudu 1 minut. Vala segu kaussi ning tõsta külmikusse jahtuma.
Lõpuks täida korvid mangokreemiga ning kaunista.
Korvikeste juures meeldis mulle külm šokolaad ning vaarika-mango kooslus. Värvid olid koos väga lahedad ja tekitasid kevade tunde. Sõbrapäeva puhul andsid aga vaarikad ilusa punase tooni. Mangokreemi jaoks ideaalsed oleksid küpsed, mahlased, pehmed ja tume kollased mangod, sest neist saab kõige magusama ja siidjasema kreemi. Kui võtate korvikesed külmikust välja, siis serveerige kohe, sest väga soojas toas hakkab šokolaad sulama ning korvikesi on raske kaunistada ja serveerida.
Aga magustoit oli väga hea ning arvan, et kui seda oma tuttavatele sõbrapäeval pakute, jäävad nad kindlasti teie suurteks sõpradeks! :D
Mangokreemi retsept: https://59kraadi.wordpress.com/2016/11/10/mangokreem/
Mango kasulikkus: http://www.telegram.ee/toit-ja-tervis/14-pohjust-miks-iga-paev-mangot-suua
Mangokreemiga täidetud šokolaadikorvid
umbes 8-10 korvikest
Korvid:
250 g tumedat šokolaadi
(nt. Fazeri tume blockšokolaad)
Kreem:
2 küpset mangot
(nende puudumisel nt, Bonne mangopüreed)
2 muna
2 spl 82% võid
noaotsaga soola
veidi sidrunimahla
Sulata šokolaad. Soovitatavalt kasuta paberist muffinivorme ja need aseta kuju säilitamiseks kummist või plekist muffinivormidesse. Kata muffinivormide küljed ja põhi ühtlase šokolaadi kihiga, vatasel juhul jäävad vormi augud ning need tulevad nõrgad. Aseta tunniks sügavkülma tahenema. Võta välja ning pane ühtlaselt peale teine šokolaadi kiht, nii et kõik vähem šokolaadised kohad saaks ka kaetud. Aseta uuesti tunniks sügavkülma. Kui vormid on tugevad, siis aseta need jällegi sügavkülma ootele ning alusta mangokreemi tegemist. Kui vormides on aga veel auke või nõrku kohti, siis kata need ka kolmandat korda šokolaadiga ja pane külma.
Mangokreemi jaoks püreesta mangod. Pane või potti sulama, sulanud võile lisa mangopüree, sool ja sidrunimahl. Kuumuta keemiseni ja tõsta pott tulelt, lase paar minutit jahtuda ning seejärel vispelda sisse munad. Vähenda pliidi kuumus miinimumini ja kuumuta pidevalt vispeldades umbes 4-5 minutit, kuni segu pakseneb. Kui kreemis leidub veel suuremaid mango tükke, siis võta appi saumikser ning mikserda umbkaudu 1 minut. Vala segu kaussi ning tõsta külmikusse jahtuma.
Lõpuks täida korvid mangokreemiga ning kaunista.
Kõik koostisosad |
Voltisin paberit, et saada südamekujulised vormid |
Tänu sellele voltimisele oli paberit raske šokolaadi küljest lahti saada |
Et korvikesed kindlasti õnnestuks, siis neid pigem mitte voltida, vaid kasutada tavalise kujuga vormi |
Paberi eemaldamine vormi ümbert |
Tükeldatud mangod |
Püreestatud mangod |
Korvikestele ja kreemile panin peale vaarikaid ja riivitud šokolaadi |
Kõik vajalik maustoidu serveerimiseks |
Valmis korvikesed |
Korvikeste juures meeldis mulle külm šokolaad ning vaarika-mango kooslus. Värvid olid koos väga lahedad ja tekitasid kevade tunde. Sõbrapäeva puhul andsid aga vaarikad ilusa punase tooni. Mangokreemi jaoks ideaalsed oleksid küpsed, mahlased, pehmed ja tume kollased mangod, sest neist saab kõige magusama ja siidjasema kreemi. Kui võtate korvikesed külmikust välja, siis serveerige kohe, sest väga soojas toas hakkab šokolaad sulama ning korvikesi on raske kaunistada ja serveerida.
Aga magustoit oli väga hea ning arvan, et kui seda oma tuttavatele sõbrapäeval pakute, jäävad nad kindlasti teie suurteks sõpradeks! :D
Mangokreemi retsept: https://59kraadi.wordpress.com/2016/11/10/mangokreem/
Mango kasulikkus: http://www.telegram.ee/toit-ja-tervis/14-pohjust-miks-iga-paev-mangot-suua
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar