pühapäev, 12. veebruar 2017

Südamlikud šokolaadikorvid mangokreemiga

Tulekul on sõbrapäev! Tahtsin selleks valmistada midagi, mida saaksite sel päeval enda külalistele ning ka iseendale pakkuda, midagi tervislikku ja sõbralikku. Selleks valmistan šokolaadikorvikesed, mille sisse läheb mangokreem ja kaunistuseks vaarika puru (maasikahooajal soovitan kindlasti värskeid maasikaid). Magustoidu tervislikkusest: tume šokolaad on mõõdukas koguses alati kasulik. Mango kui puuvili sisaldab vitamiine, sel on vähivastane toime, parandab silmanägemist, soodustab seedimist ja kaalukaotust, ideaalsed tervislikuks näksimiseks. Kõige parem on kasutamiseks ikka päris mango, mitte poest ostetud mangopüree, aga teades, et  Eestimaal pole see just kõige tavalisem vili, siis sobib kreemi tegemiseks ka pakendatud mangopüree.


Mangokreemiga täidetud šokolaadikorvid 
umbes 8-10 korvikest

Korvid:
250 g tumedat šokolaadi
(nt. Fazeri tume blockšokolaad)
Kreem:
2 küpset mangot
(nende puudumisel nt, Bonne mangopüreed)
2 muna
2 spl 82% võid
noaotsaga soola 
veidi sidrunimahla
  

Sulata šokolaad. Soovitatavalt kasuta paberist muffinivorme ja need aseta kuju säilitamiseks kummist või plekist muffinivormidesse. Kata muffinivormide küljed ja põhi ühtlase šokolaadi kihiga, vatasel juhul jäävad vormi augud ning need tulevad nõrgad. Aseta tunniks sügavkülma tahenema. Võta välja ning pane ühtlaselt peale teine šokolaadi kiht, nii et kõik vähem šokolaadised kohad saaks ka kaetud. Aseta uuesti tunniks sügavkülma. Kui vormid on tugevad, siis aseta need jällegi sügavkülma ootele ning alusta mangokreemi tegemist. Kui vormides on aga veel auke või nõrku kohti, siis kata need ka kolmandat korda šokolaadiga ja pane külma. 
Mangokreemi jaoks püreesta mangod. Pane või potti sulama, sulanud võile lisa mangopüree, sool ja sidrunimahl. Kuumuta keemiseni ja tõsta pott tulelt, lase paar minutit jahtuda ning seejärel vispelda sisse munad. Vähenda pliidi kuumus miinimumini ja kuumuta pidevalt vispeldades umbes 4-5 minutit, kuni segu pakseneb. Kui kreemis leidub veel suuremaid mango tükke, siis võta appi saumikser ning mikserda umbkaudu 1 minut. Vala segu kaussi ning tõsta külmikusse jahtuma. 
Lõpuks täida korvid mangokreemiga ning kaunista. 

Kõik koostisosad
Voltisin paberit, et saada südamekujulised vormid
Tänu sellele voltimisele oli paberit raske šokolaadi küljest lahti saada
Et korvikesed kindlasti õnnestuks, siis neid pigem mitte voltida, vaid kasutada tavalise kujuga vormi

Paberi eemaldamine vormi ümbert
 
Tükeldatud mangod
Püreestatud mangod
Korvikestele ja kreemile panin peale vaarikaid ja riivitud šokolaadi
Kõik vajalik maustoidu serveerimiseks
Valmis korvikesed



Korvikeste juures meeldis mulle külm šokolaad ning vaarika-mango kooslus. Värvid olid koos väga lahedad ja tekitasid kevade tunde. Sõbrapäeva puhul andsid aga vaarikad ilusa punase tooni. Mangokreemi jaoks ideaalsed oleksid küpsed, mahlased, pehmed ja tume kollased mangod, sest neist saab kõige magusama ja siidjasema kreemi. Kui võtate korvikesed külmikust välja, siis serveerige kohe, sest väga soojas toas hakkab šokolaad sulama ning korvikesi on raske kaunistada ja serveerida. 
Aga magustoit oli väga hea ning arvan, et kui seda oma tuttavatele sõbrapäeval pakute, jäävad nad kindlasti teie suurteks sõpradeks! :D
Mangokreemi retsept: https://59kraadi.wordpress.com/2016/11/10/mangokreem/ 
Mango kasulikkus: http://www.telegram.ee/toit-ja-tervis/14-pohjust-miks-iga-paev-mangot-suua 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar