reede, 10. veebruar 2017

Mõnusad Porgandimuffinid

Siiani pole ma valmistanud ühtesi kõige armastatumaid küpsetisi- muffineid. Sel korral ma parandasin seda tõsiasja ning valmistasin porgandimuffineid. Algse retsepti sain oma õelt porgandikoogi retseptina, aga kuna ma ei leidnud ühtegi meelepärast porgandimuffini oma, otsustasin koogiretsepti muuta ning teha sellest hoopis muffineid.  


Karamellise glasuuriga porgandimuffinid
umbes 15 muffinit
Tainas:
2 muna 
200 g porgandeid 
1,5 dl suhkrut (nt. Hele muscovado) või mett
80 g tatrajahu 
120 g täisterajahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
100 g võid
50 g purustatud metsapähkleid
2 tl apelsinimahla
Glasuur:
2 dl tumedat suhkrut (nt. Hele Muscovado)
2 dl vahukoort  

Koori ja riivi porgandid hästi peeneks pudiks. Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks. Sega kokku kuivained ning lisa need koos eelnevalt sulatatud võiga ettevaatlikult munasegule. Lisa riivitud porgandid, pähklid ja apelsinimahl. Sega tainast võimalikult vähe, et muffinid kuivad ei jääks. Jaota tainas muffinivormidesse ning pane 175 kraadisesse ahju umbes 30 minutiks.
Kui koogikesed on ahjus valmista glasuur: pane potti vahukoor ja suhkur. Hoia tasasel tulel 10-15 min, kuni segu pakseneb. Jahuta. 
Kui muffinid on muutunud mõnusalt pruuniks, võta need ahjust välja. Kata koogikesed glasuuriga ning aseta veidikeseks ajaks külmikusse tahenema. Serveeri.


Kasutatud toiduained
Vormis muffinid
Glasuuriga kaetud ja serveerimiseks valimis koogikesed

Tatrajahu, kaneel ja kardemon andsid muffinitele pehme vürtsikuse, glasuur tasakaalustas seda hästi ning andis mõnusa karamellisuse. Pähklid sobisid muffinitesse ja piisav küpsetamine tegi need mõnusalt krõbedaks. Glasuuris kasutasin vahukoort, kuna ma pole leidnud veel midagi sellist, mis oleks vahukoorest tervislikum ning suudaks seda asendada.

Minu meelsest tundusid ilma glasuurita muffinid veidike kuivavõitu. Seega pange koogikestele parajalt glasuuri, see muudab muffinid mahlasemaks.
Rohkem informatsiooni muffinite tervislikustamiseks: http://toidutare.ee/toidust/kokakool/v%C3%B5tted/1921E/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar