pühapäev, 5. märts 2017

Lihtne ja armas kohupiimakook naistepäevaks

Selle retsepti leidis mu ema internetis ning ta soovitas mul sellest postituse teha, sest kook tundus huvitav ja tervislik. Minule seostus see ühe toreda ja armsa koogiga naistepäevaks, mida on hea pakkuda perekonnale ja tuttavatele, mis valmib kergelt. 


Rukkipurune kohupiimakook
üks ahjuplaadi täis
 
PURU:
420 g rukkijahu
150 g suhkrut (nt, rafineerimata pruun suhkur) 
150 g võid
2 sl kakaod
TÄIDIS:
125 g hapukoort
750 g Ricotta kohupiima
4 muna
130 g suhkrut
1,5 tl vaniljesuhkrut
300 g mustsõstraid
50 g mandlilaaste (omal valikul)

Puru valmistamiseks mudi sõrmede vahel jahu, või, suhkur ja kakao ühtlaseks puruks. Täidise ained (v.a marjad) mikserda omavahel segamini. Puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (30x40cm) 2/3 purust, kalla peale kohupiimasegu, selle peale omakorda jaota marjad. Kõige peale puista ülejäänud purusegu. Küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit. Mandlid lisa koogile peale 15 minutit küpsetamist. Enne lahtilõikamist lase jahtuda. 


Kõik vajalik
Kohupiimasegu, puru
Kook lahtilõigatuna
Koogitükid


Kook oli väga hea, mahlane, mandlilaastud krõmpsusid, oli tunda rukkimaitset, kohupiim oli mõnusaks tasakaaluks, marjad sobisid super hästi ja andsid kena lilla tooni. Mida rohkem marju, seda parem! Hea on ka see, et kõik kolm põhikomponenti on tervislikud. Arvan, et selline kook on väga mõnus üllatus naistepäevaks, muidugi sobib seda valmistada ka teisteks tähtpäevadeks.  

Retsept on võetud: http://elinakokkab.blogspot.com.ee/2009/04/rukkipurune-kohupiimakook.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar