neljapäev, 5. jaanuar 2017

Datli-šokolaadi trühvlid

Tere, Head Uut Aastat!


On kätte jõudnud uus aasta ja selle puhul valmistasin uuel ja põneval viisil vegan trühvleid. Mõtte nende valmistamiseks sain oma õelt, kes mind ka tegemisel aitas. Trühvlid sisaldavad datleid, kahte sorti pähkleid ja rohkesti šokolaadi.


Vegan datli-šokolaadi trühvlid


 200 ml  kreeka pähkleid  
 200 ml  pekaanipähkleid
 1 sl kakaopulbrit
 1/4 tl meresoola
 1/2 tl jahvatatud kaneeli (omal valikul)
 umbes 15 datlit (ilma kivideta)
 200 g tumedat šokolaadi
 1 tl kookosõli



Aseta datlid ilma kivideta umbes 10 min sooja vette pehmenema. Seejärel purusta pähklid köögikombainis ja pane eraldi kaussi. Siis purusta kombainis datlid (jälgi, et need oleks enam-vähem kuivad) väikesteks tükkideks. Lisa datlitele kakaopulber ja pool pähklisegust ning sega. Jätka segamist lisades väikeste pausidega ülejäänud pähklid kuni moodustub ühtlane taigen, mida on võimalik vormida palliks.

NB! Sul ei pruugi vaja minna kõiki pähkleid, need mis alles jäävad saad ära kasutada kaunistamisel.
Võta ühele teelusikale tainast ja vormi see ettevaatlikult pallikeseks. Aseta see küpsetuspaberile.  Korda seda tegevust kuni tainas otsa saab. Seejärel aseta trühvlid sügavkülma umbes 30 min.
Vahepeal sulata šokolaad vesivannil, lisa ka kookosõli (see muudab šokolaadi õhukeseks ja see hakkab paremini külge).
Võta trühvlid külmast välja ja hakka neid ükshaaval šokolaadi sisse kastma, selleks kasuta näiteks kahvlit. Peale sissekastmist raputa peale meresoola või purustatud pähkleid. Korda seda kõikide trühvlitega. Jäta mõneks ajaks toatemperatuurile tahenema. Neid mida kohe ära ei söö, hoia õhukindlas karbis toatemperatuuril. Kui aga soovid neid säilitada pikemaks ajaks, siis aseta need sügavkülma.
Koostisosad, mida kasutasin



 
Purustatud pähklid
Datli-kakao-pähkli segu
 







 Vormitud trühvlipallid


Šokolaadi ja puruga kaetud trühvlid












 































Mulle endale datlid ei maitse, aga need trühvlid olid head, sest mingit spetsiifilist datli maitset polnud. Šokolaad sobis trühvlitele hästi, pähklid andsid mõnusa krõmpsumise. Trühvlid on pidulikud ning särtsakad ja seega sobivad peolauale. Originaal retsept: http://minimalistbaker.com/easy-vegan-truffles/ 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar