pühapäev, 15. jaanuar 2017

Pannkoogid


Öeldakse, et vanaema pannkoogid on kõige paremad. Aga ise on ju ka tore neid valmistada. Selle jaoks kasutan retsepti ajakirjast "Kaalujälgijad", sest sealt leidsin õpetuse täisteranisujahust pannkookide tegemiseks. Täidiseks on võimalusi palju, näiteks koduaia marjadest valmistatud keedu- või toormoos (saad jälgida suhkru kogust), rasvatu jogurt (näiteks Alma Light+ vaarikajogurt), jäätis, puuviljad, šokolaad või mida iganes tervislikku teie hing ihkab.


Täisterajahust pannkoogid
umbes 10 ülepannikooki

120 g täisteranisujahu 
300 ml rasvata piima
1 muna
suhkurt ja soola maitsestamiseks
kookosõli või võid (praadimiseks)


Klopi muna lahti, lisa juurde jahu ja piim. Maitsesta segu suhkru ja soolaga. Prae pannkoogid ja serveeri enda valitud täidisega.
Praadimiseks on kõige paremad võimalused kas kookosõli või või, sest neis on ülekaalus küllastunud rasvhapped, mis on kuumutamiseks kõige stabiilsemad. Kookosõli annab pannkookidele hea kookose maitse, seega soovitan seda neile, kellele meeldib kookos.


Täidise tegin ma enda külmutatud vaarikatest ja suhkrust.


Täidis
Vaarikaid
Maitse järgi suhkrut   

Purusta marjad suhkruga.










Koostisosad, mida kasutasin
Kasutasin 0,05% piima
Kasutasin Dan Sukkeri ökoloogilist roosuhkrut

Täistera tooted on algul veidi harjumatu ja uue maitsega, kuid kindlasti mitte halvad. Nii olid ka need pannkoogid põneva maitsega, tavalistest pannkookidest erilisemad, head ning tervislikud. Nii et võite vabalt korraldada ühe pannkoogi hommiku. 
Rohkem informatsioon võide ja õlide kohta: https://www.erikorgu.ee/toiduvalmistamisel-kasutatavad-rasvad-ja-olid/

3 kommentaari:

  1. Proovisin muna asendada banaaniga, aga see ei sidunud tainast kokku ja seega lagunes pannkook koost.

    VastaKustuta
  2. Muna võib asendada ka linaseemnejahuga, 1 supilusikas linaseemnejahu segada 3 supilusika veega, natuke seista lasta ja siis sisse segada.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh nõuande eest! Proovin selle kindlasti järele.

      Kustuta