pühapäev, 22. jaanuar 2017

Brownies

Sel korral valmistasin vaarika browniesid, mille retsepti sain "Šokolaadiraamatust". Need valmivad lihtsalt ning ei nõua tohutult koostisosi. Selles retseptis asendasin nisujahu mandlijahuga. Koogi küpsetamisel kasutasin mandlipiima valmistamisest ülejäänud mandlijahu, mis oli kuivatamisel pisut tükiliseks jäänud ning seetõttu tuli mikseriga peenestada. Valmis mandlijahu on võimalik poest osta ning see teeb küpsetamise lihtsamaks.


Vaarika-šokolaadibrownies
umbes 16 tükki

75 g tumedat šokolaadi
75 g võid
2 muna
2 dl suhkrut (nt Hele Muscovado)
1 1/2 dl mandlijahu
100 g tükeldatud mandleid
50 g riivitud tumedat šokolaadi
1-2 dl külmutatuid vaarikaid



Sulata või vesivannil. Lisa tükeldatud šokolaad ning sega, kuni šokolaad on sulanud. Vahusta munad suhkruga ning nirista vahustades sisse jahtunud šokolaadi-või segu. Sega juurde mandlijahu, purustatud mandlid ja riivitud šokolaad. Vala tainas võiga määritud vormi. Vormi suurus umbes 22x22 cm. Vajuta taina sisse vaarikad (marjade sulatamine ei ole eelnevalt vajalik). Küpseta kuni pealt krõbe, umbes 45 min 150 kraadi juures. Lase jahtuda ja lõika seejärel ruutudeks. 

Koostisained
Mandlijahu enne mikserdamist
Jahu peale mikserdamist
                          Tahtsin hästi marjast kooki teha ning panin ettenähtust kogusest rohkem vaarikaid, mistõttu tuli kook veidi vedel
Küpsenud brownie
Valmis ja ruutudeks lõigatud brownied

Brownied olid väga hea šokolaadise maitsega, mandlid krõmpsusid hamba all ning hapud vaarikad oli kirss browniel. Koogi maitse ei erinenud vaatamata nisujahu asendamisel mandlijahuga. Mulle endale meeldis see retsept väga.

 

3 kommentaari:

  1. See tundub nii isuäratav. Võtan nädalavahetusel ette ja proovin ise ka valmistada.

    VastaKustuta
  2. Tere! See näeb nii hea välja, kindlasti proovin ja viin lastele ka.

    VastaKustuta